VLAAMS BELANG HEKELT ANDERMAAL SCHEPEN WOLLANTS

VLAAMS BELANG HEKELT ANDERMAAL SCHEPEN WOLLANTS


20/04/2022

Aan de bewoners van de Sionsite en ’t Looks zal het niet gelegen hebben. Zij doen wat ze kunnen om hun buurt mooi te houden (met uitzondering van enkele hardleerse hondenbezitters...). Er wordt gerenoveerd, gepoetst, activiteiten georganiseerd, hulp verleend via Hoplr, enzovoort. Het is echter het stadsbestuur dat blijft dralen met de ó zo noodzakelijke herstellingswerkzaamheden in de buurt.

 

Op 29 september 2021 verscheen op onze Facebook-pagina een artikel met bijna dezelfde titel, alleen stond ‘andermaal’ er nog niet in... We kaartten toen de toestand aan van de waterpartij die er sinds 2018 droog en verloederd bij ligt. Het enige dat er sindsdien is gewijzigd, is de plaatsing van een hek zodat iedereen goed kan zien wat er aan de hand is ... Schepen Wollants hoopte nochtans (na drie jaar dralen) op korte termijn de knoop te kunnen doorhakken én met een oplossing te komen voor de waterpartij. Maar misschien is korte termijn voor de bijklusschepen wel het voorjaar van 2024 wanneer er verkiezingen in aantocht zijn ...

 

Overal kasseien maar niet waar ze moeten liggen

 

Zowel op de Sionsite als in de wijk ’t Looks moet men veel moeite doen om niet over de losliggende kasseien te vallen. Moeten er écht eerst (ernstige) ongevallen gebeuren vooraleer men in actie schiet? En als men dan herstellingswerkzaamheden uitvoert, kan het dan niet ineens goed gebeuren? De Grote Markt en de Kapucijnenvest zijn alleszins niet de goede voorbeelden, de Sint-Gummarusstraat én De Heyderstraat daarentegen wel. Trouwens ook de omgeving van de zitbanken op het Kluizeplein mag weleens een opfrisbeurt krijgen. Maar wellicht is dat pas voor na de realisatie van ’t Academisch Kwartier.

 

Actie, actie, actie!

 

Ook deze titel prijkte bij de slotparagraaf van ons Facebook-artikel op 29 september 2021.

In de gemeenteraad van april zal Vlaams Belang raadslid Walter Marien dan ook nogmaals een oproep doen aan het stadsbestuur én in het bijzonder aan schepen Wollants om als de gesmeerde bliksem aan de slag te gaan. ’t Looks en de Sionsite verdienen beter!

 

JvL