Vlaams Belang kamerlid Samyn in de bres voor onze ‘traditionele’, innoverende bedrijven en economische sterkhouders zoals busbouwer Van Hool

VLAAMS BELANG KAMERLID SAMYN IN DE BRES VOOR ONZE 'TRADITIONELE',INNOVERENDE en ECONOMISCHE STERKHOUDERS ZOALS BUSBOUWER VAN HOOL

02/08/2020

Vorig weekend werd op Europees Niveau een akkoord bereikt over de EU-meerjarenbegroting en een coronaherstelfonds van 750 miljard euro. België (en dus de Vlaamse belastingbetaler) betaalt mee de rekening.


Vlaams Belang volksvertegenwoordiger Ellen Samyn drong er bij eerste minister Wilmés op aan om die miljardenbegroting in de hand te houden en om niet toe te geven aan de eisen van het Europees parlement en de Commissie die om steeds meer geld bedelen.


Voorts vroeg kamerlid Samyn wat er concreet voor ‘goeds’ uit het akkoord kon komen voor onze Vlaamse bedrijven, zoals bijvoorbeeld een bedrijf als de Lierse busbouwer Van Hool.


“Busbouwer Van Hool krijgt haar bussen niet meer verkocht, en dat is niet omdat ze op diesel of aardgas rijden en niet op elektriciteit bijvoorbeeld, maar dat is wel omdat de economie stil valt of stilgelegd wordt, wel omdat het toerisme dood is momenteel.

Mijn vraag is dus in deze wat dit herstelfonds of het meerjarenbudget kan betekenen, waar de win-win is voor zo’n ‘traditioneel’ bedrijf dat tegelijk vorig jaar ook 20 miljoen euro investeerde in onderzoek & ontwikkeling en een economische sterkhouder voor de hele streek is?” aldus het Vlaams Belang kamerlid.

 

De tussenkomst van Ellen samyn is te bekijken via: https://www.youtube.com/watch?v=TNsAUyStmZ0