Vlaams Belang Lier-Hooikt laat automobilisten claxonneren tegen Vivaldi

VLAAMS BELANG LIER - HOOIKT LAAT AUTOMOBILISTEN CLAXONNEREN TEGEN VIVALDI

24/09/2020

Het Vlaams Belang heeft donderdag 24 september een protestactie gevoerd tegen de Vivaldi-coalitie. Volgens de partij gaat het immers om een “anti-democratische, anti-Vlaamse en anti-rechtse regering”. Gewapend met de boodschap ‘Claxonneer tegen de Vivaldi-regering’ en een gigantisch spandoek van 1,5 op 7 meter trokken vrijwilligers van de Lierse afdeling naar de Ring om er automobilisten op te roepen van zich te laten horen. Een half uur lang klonk er in de buurt bijna niks anders dan luid getoeter. Volgens het Vlaams Belang is het duidelijk: “Ook Lier moet niets weten van de Vivaldi-coalitie.”

 

Omstreeks 16:00uur konden omwonenden en automobilisten er niet naast horen. Een half uur lang weerklonk veelvuldig en aanhoudend getoeter overheen de Ring aan de Donk.  Het Vlaams Belang Lier-Hooikt organiseerde een claxonneerprotest tegen de aanstaande Vivaldi-coalitie. De actie verliep zonder incidenten en was volgens de lokale partijvoorzitter Bart Verhoeven“een groot succes”.


Vlaams Belang Lier-Hooikt reageert op Vivaldi: “Waarom gaan we in feite nog gaan stemmen?”

 

“Dat onze oproep zoveel navolging kreeg door deze vele honderden automobilisten bewijst wat we al langer wisten: Vlaanderen - maar ook Lier - moet niks weten van deze coalitie”, zo vervolgt Verhoeven. “Op 26 mei 2019 koos de Vlaming een radicaal ander beleid. De kiezer stemde overtuigend voor een rechtse en Vlaamse afslag. Met deze Vivaldi-monstercoalitie krijgen we echter exact het omgekeerde. Een door de Franstaligen en links gedomineerde regering die zelfs geen Vlaamse meerderheid heeft. Waarom gaan we in feite nog gaan stemmen?”

 

De actie op de Ring kadert in een grotere, nationale campagne van het Vlaams Belang tegen de Vivaldi-plannen. De partij wil “alles op alles zetten om dit drama te voorkomen”, zo liet ook nationaal partijvoorzitter Tom Van Grieken weten. “De Vlaming stemt massaal Vlaams en rechts. De Vlaming werkt het hardst, betaalt de meeste belastingen en doet dit land draaien. En als gevolg worden de twee grootste partijen van Vlaanderen (en qua stemmen ook van België) uitgesloten om een uitgesproken linkse regering te vormen. On-aan-vaard-baar.”