Vlaams Belang Lier voert actie tegen hoge bradstofprijzen

VLAAMS BELANG LIER VOERT ACTIE TEGEN HOGE BRANDSTOFPRIJZEN


12/04/2022

Vlaams Belang Lier heeft gisterennamiddag om 16:30uur actie gevoerd aan het Shell-tankstation aan de Carrefour-site. “We willen hiermee protesteren tegen de torenhoge brandstofprijzen, want we betalen ons blauw aan de pomp”, zegt Liers fractieleider Bart Verhoeven. “Het maakt niet uit of je benzine of diesel tankt, bij elke tankbeurt wordt onze portemonnee leeggeschud. En voor elke liter die de burger koopt, gaat een liter naar de staat, want de helft van de brandstofprijzen bestaat uit belastingen. Het wordt tijd dat ze in de Wetstraat eens luisteren naar de mensen in de Dorpstraat: maak tanken terug betaalbaar!”

Militanten en raadsleden deelden flyers uit  en toonden een groot spandoek aan voorbijrijdende wagens met de boodschap: “claxonneer voor betaalbaar tanken!”, wat luid enthousiast werd onthaald door voorbijrijdende automobilisten. “De magere energiedeal van paars-groen is fel ontoereikend. De meerinkomsten die de overheid nu graait dankzij de energiecrisis, moeten terugvloeien naar de burger! Van elke twee euro die we aan een liter brandstof moeten uitgeven, graait de overheid er één”, legt Verhoeven verder uit. “En van die euro geeft vadertje staat nu 17 cent terug. Dat is dus een peulschil, want ondanks deze zelfverklaarde grote inspanning ontvangt de staat zo nog altijd meer inkomsten via brandstofbelastingen dan exact een jaar geleden.”

“Hoog tijd dus dat die meerinkomsten terugkeren naar de mensen”, besluit Verhoeven. Het Vlaams Belang stelt drie concrete maatregelen voor om dat te bereiken. “Eén: verlaag de btw op brandstof naar 6 %, want brandstof is geen luxeproduct. Twee: verlaag de accijnzen op brandstof niet met een luttele 17 cent, maar naar het door de EU toegelaten minimum, goed voor meer dan 25 cent. En drie: voer een tijdelijke plafondprijs in van € 1,60, de prijs van voor de crisis. Want tanken moet terug betaalbaar worden!” De actie van Vlaams Belang Lier kadert in een bredere nationale campagne voor ‘betaalbaar tanken’ die eind maart werd gelanceerd in Wommelgem door Tom Van Grieken. De partij heeft tevens een petitie op poten gezet, die te vinden is op betaalbaartanken.be.