VLAAMS BELANG ONDERTEKENT GEEN BLANCO CHEQUE

VLAAMS BELANG ONDERTEKENT GEEN BLANCO CHEQUE

25/11/2020


Verlenging IVAREM-afvalovereenkomst

 

VLAAMS BELANG ONDERTEKENT GEEN BLANCO CHEQUE

 

De samenwerking met Ivarem, die het Lierse afvalbeheer voor haar rekening neemt, stond tijdens de gemeenteraad van 23 november jl. ter verlenging op de agenda en dit tot 2039. Sedert 2002, het begin van de samenwerking met Ivarem, hekelde het Vlaams Belang het gebrekkig afvalbeheer in onze stad. Er waren uiteraard de gekende en nog steeds niet allemaal opgeloste problemen met de ondergrondse containerterminals (OCT’s), er waren de discussies omtrent het verschil in behandeling van de OCT’s in het centrum en de afvalbakken elders in de stad, het drastisch toegenomen sluikstorten en met als klap op de vuurpijl een afvaltaks voor elk Liers en Hooikts gezin, een ongeziene belastingverhoging waarbij het principe ‘de vervuiler betaalt’ met de voeten werd getreden.

 

Vlaams Belang-fractievoorzitter Bart Verhoeven was scherp voor de N-VA-Open VLD-coalitie: “Jarenlang hebben we de burgemeester en de schepenen zich in deze raad en in de pers horen verschuilen achter Ivarem. Het ideale excuus. We hoorden meermaals van de schepenen hoe de vertegenwoordigers hard op tafel sloegen in de raad van bestuur, maar dat ze alleen stonden, dat niemand wilde luisteren. Jarenlang was het antwoord op de vele tussenkomsten hier in de raad: We kunnen niets doen, het is een overeenkomst waarbij het beheer werd overgedragen...”

 

Diezelfde politici keuren nu opnieuw voor achttien jaar dezelfde beheersovereenkomst goed. Het Vlaams Belang heeft zich in dit dossier steeds constructief opgesteld en was bereid de verlenging goed te keuren indien er duidelijke garanties aan verbonden zouden worden waarbij de Lierenaars en Hooiktenaars gevrijwaard zouden blijven van de afvalmalaise van de afgelopen jaren.

 

Die garanties kwamen er niet en dus kan het Vlaams Belang deze blanco cheque niet ondertekenen. Bart Verhoeven: “Wie niet leert uit zijn fouten, is gedoemd om ze te herhalen. Het mag duidelijk zijn, dat er in dit dossier niets geleerd is uit de fouten van het verleden. De Lierenaars en Hooiktenaars zullen opnieuw het gelag betalen”.

 

Het Vlaams Belang stemde dan ook overtuigend tegen deze nieuwe beheersoverdracht. Sp.a onthield zich en de meerderheidspartijen N-VA en Open VLD keurden ze goed samen met CD&V en Groen-Lier&ko. Marcel Taelman (HvB) stuurde opnieuw zijn kat naar de gemeenteraad...

 

 


 JvL