Vlaams Belang vraagt éénmalige kwijtschelding belasting op stoepborden

VLAAMS BELANG VRAAGT EENMALIGE KWIJTSCHELDING BELASTING OP STOEPBORDEN

23/04/2020

Het Lierse stadsbestuur besliste naar aanleiding van de coronacrisis voor een kwijtschelding van de terrasbelasting voor de periode van verplichte sluiting.


Een volkomen terechte en logische steunmaatregel, die de volledige steun krijgt vanuit Vlaams Belang. Het zou immers maar al te gek zijn dat horeca uitbaters een belasting zouden moeten betalen op de inname van het openbaar domein, terwijl ze vanuit de overheid een verbod krijgen om er gebruik van te maken.


Vlaams Belang Lier-Hooikt vraagt om diezelfde redenering ook door te trekken naar de belasting op stoepborden, en een éénmalige kwijtschelding te voorzien voor 2020. Heel wat kleine handelszaken, die verplicht hun zaak voor lange tijd gesloten moeten houden door de coronacrisis, kunnen vandaag immers niet genieten van de voordelen die een stoepbord plaatsen op het openbaar domein met zich meebrengt. Met die éénmalige kwijtschelding krijgen zowel de horeca alsook de niet-horeca zaken een extra, en voor velen broodnodig, steuntje in de rug.


Gezien het hier om een redelijk beperkte financiële inspanning gaat vanuit de stad, die voor vele handelszaken in ons centrum wel het verschil mee kunnen maken, vraagt het Vlaams Belang Lier-Hooikt aan het stadsbestuur om hier zo snel mogelijk werk van te maken.