Vlaams Belang vraagt extra gemeenteraad

VLAAMS BELANG VRAAGT EXTRA GEMEENTERAAD


28/10/2022

De Lierse Vlaams Belang fractie heeft aan de voorzitter van de gemeenteraad en aan het college van burgemeester en schepenen gevraagd een extra gemeenteraadszitting bijeen te willen roepen. Dit naar aanleiding van de vele verklaringen die eerder deze week in de pers verschenen bij monde van de algemeen directeur, de burgemeester en verscheidene raadsleden.

 

 

De beschuldigingen die deze week druppelsgewijs naar buiten kwamen tussen enerzijds de algemeen directeur, en anderzijds de burgemeester en de betrokken raadsleden van Groen-Lier&ko en cd&v lijken wel weggeplukt uit een scenario van House of Cards (politieke fictieserie op Netflix).

 

Helaas is het de trieste realiteit en doet deze situatie de Lierse politiek geen goed. Als men zich afvraagt waarom de mensen hun geloof in de politiek verliezen, dan is het wel door toestanden zoals deze die zich nu in Lier ontplooien. Het is dan ook hoog tijd dat er klare wijn geschonken wordt.

 

Indien de voorzitter en het cbs ingaat op de vraag om een extra gemeenteraadszitting bijeen te roepen, zullen we daar dan ook pleiten om een audit te laten uitvoeren door Audit Vlaanderen. Het is de enige manier om deze augiasstal uit te mesten en dit te kunnen afsluiten.

 

 

Bart Verhoeven

Fractieleider in de Lierse gemeenteraad

Vlaams Belang Lier-Koningshooikt