Vlaams Belang vraagt invoering zorgparkeren in Lier - Hooikt

VLAAMS BELANG VRAAGT INVOERING ZORGPAKEREN IN LIER - HOOIKT

24/02/2021

Vlaams Belang vraagt invoering zorgparkeren in Lier - HooiktZorgverstrekkers hebben vaak een druk schema en vinden niet altijd een parkeerplaats in de buurt van de woning van hun patiënten. Wanneer ze dan geen plek vinden, verliezen ze kostbare tijd. Zorgparkeren biedt hier een oplossing aan. Burgers die dat willen, kunnen de ruimte op straat voor hun garage of oprit ter beschikking stellen van de zorgverstrekkers. Via een speciale sticker op de garagepoort of aan de oprit herkent de zorgverstrekker de zorgparking. De zorgverstrekkers kunnen hier dan tijdens hun huisbezoeken tijdelijk parkeren, terwijl ze weten dat ze niet hinderlijk staan.


Met het invoeren van zorgparkeren vinden zorgverleners sneller een parkeerplaats. Dit levert hen per patiënt wel 5 tot 10 minuten extra op.


Hoewel het stimuleren van zorgparkeren in het bestuursakkoord is opgenomen, is dit vandaag in Lier nog steeds niet ingevoerd.


De fractie van Vlaams Belang Lier – Hooikt vraagt via een toegevoegd punt aan de agenda van de gemeenteraad van 1 maart dan ook om werk te maken van de invoering van zorgparkeren in Lier en Koningshooikt.


Fractievoorzitter Bart Verhoeven: “ Dat er nog steeds geen werk is gemaakt van de invoering van zorgparkeren in Lier, ondanks vermeld in het bestuursakkoord, is bijzonder jammer. De nood is er nochtans. Steeds meer mensen met een zorgnood wonen zelfstandig, de Lierse bevolking veroudert en met het toenemend aantal appartementen vermindert het aantal parkeerplaatsen in verhouding tot het aantal woongelegenheden. Als Vlaams Belang zetten we met dit toegevoegd punt dan ook de broodnodige druk met de vraag het zorgparkeren in te voeren en hiervoor een reglement uit te werken en uiterlijk tijdens de zitting van mei 2021 voor te leggen aan de gemeenteraad.”

 

Bart Verhoeven

Fractievoorzitter in de Lierse gemeenteraad