Vlaams Belang vraagt openheid over Lierse mandaten en vergoedingen

Na het uitbreken van de politieke storm over de veelheid van mandaten en de soms exuberante vergoedingen hiervoor, zal Vlaams Belang Lier – Koningshooikt tijdens de gemeenteraad van 20 februari ook aan de Lierse raadsleden openheid vragen hieromtrent.

Onze vraag naar openheid heeft geenszins de bedoeling om bepaalde raadsleden met de vinger te wijzen of een sfeer van verdachtmakingen te creëren, wel om een duidelijk signaal te geven aan de Lierenaars en Hooiktenaars.

Voor Vlaams Belang dienen de verkozenen ten dienste te staan van de burgers en niet andersom. Het is dan ook vanzelfsprekend dat die burgers het recht hebben om te weten wat deze verkozenen doen en welke vergoedingen ze daarvoor krijgen. Wanneer bijvoorbeeld Lierse voltijds betaalde schepenen vinden dat die job rustig gecombineerd kan worden met een andere voltijds betaalde job als bediende, parlementair medewerker, parlementslid,… en daarbovenop nog wat zitjes in intercommunales dan is dat hun recht, maar dan mogen de Lierenaars en Hooiktenaars dat ook weten.

 

Vlaams Belang raadslid Ella Cornelis zal dan ook tijdens de gemeenteraad vragen om jaarlijks een lijst te publiceren op de webstek van de stad Lier met daarop alle mandaten en vergoedingen van de raadsleden.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...