Vlaams Belang vraagt parking voor motorrijders aan Zimmerplein

VLAAMS BELANG VRAAGT PARKING VOOR MOTORRIJDERS AAN ZIMMERPLEIN

23/05/2021

“Lier is een ideale stad voor motortoerisme. We zien dan ook jaarlijks heel wat motortoeristen die onze stad bezoeken. Dat motortoerisme is een grote meerwaarde voor onze stad, waar in de eerste plaats onze middenstanders de vruchten van plukken.” steekt Vlaams Belang gemeenteraadslid Heidi Van den Bergh van wal.


Gemeenteraadslid Bart Verhoeven vervolgt: “Bovendien blijkt uit een studie dat indien 10% van alle autopendelaars op de hoofdwegen in dit land de auto inruilt voor een motor of een scooter, het aantal verliesuren in de file dagelijks met 15.000 uur wordt beperkt en de filekost met 350.000 euro per dag daalt.


Hoewel er dus heel wat redenen zijn om de motorrijders welkom te heten in onze stad, zien we dat vandaag echter niet terug in voorzieningen voor die motorrijders in het centrum van onze stad. De motorrijders parkeren hun voertuig dan ook vooral op het voetpad aan het Zimmerplein. Hoewel dit niet verboden is, kent deze situatie toch wel wat beperkingen. Vooreerst kunnen de bestuurders hun motorvoertuig hier niet vastleggen aan een hiervoor voorziene constructie, zoals dat wel kan bij de fietsparkeerplaatsen. Daarenboven is het voetpad aan het Zimmerplein op heel wat tijdstippen ook niet vrij om daar een motorvoertuig te plaatsen.” .


“ Met de actie die Vlaams Belang Lier – Koningshooikt vandaag voert aan het Zimmerplein, wensen we het belang aan te stippen om voor die motorrijders een parking in ons centrum te voorzien. We vragen concreet aan het stadsbestuur om van de vele parkeerplaatsen voor taxi’s aan het Zimmerplein, twee daarvan te wijzigen naar een parking voor motorrijders. Deze motorparkeerplaatsen moeten bovendien voorzien worden van in de grond verankerde beugels waaraan de bestuurder zijn scooter of motor kan vastmaken. Met de huidige terrasuitbreidingen, naar aanleiding van de coronamaatregelen, vragen we bovendien aan de bevoegde schepen om, in afwachting van een definitieve motorparking met beugels, hier zo snel mogelijk al een tijdelijke parking in te richten. Deze kan, indien het stadsbestuur niet volledig overtuigd zou zijn, ineens gebruikt worden als proefopstelling voor evaluatie. Dit voorstel wordt door de Vlaams Belang fractie op de agenda van de komende gemeenteraad geplaatst ter stemming.” besluit raadslid Van den Bergh.