Vlaams Belang vraagt stadsbestuur Lier om Europese gehandicaptenkaart te erkennen

VLAAMS BELANG VRAAGT STADSBESTUUR LIER OM EUROPESE GEHANDICAPTENKAART TE ERKENNEN

22/11/2019

De Europese gehandicaptenkaart EDC (European Disability Card) werd twee jaar geleden ingevoerd. De sport-, vrijetijd-, culturele en toeristische sector kan voordelen verbinden aan de kaart, die niet alleen hier, maar ook in Cyprus, Estland, Finland, Italië, Malta, Slovenië en Roemenië is erkend.

 

Meer dan 54.000 mensen met een beperking hebben de EDC-kaart intussen aangevraagd. Ze laat hen op een heel eenvoudige manier toe hun handicap aan te tonen aan de deelnemende musea, theaters, pretparken, toeristische attracties, culturele centra, enz.

 

Ook steden en gemeenten kunnen de kaart erkennen en daar voordelen aan koppelen voor hun cultuur-, sport- en vrijetijdsaanbod. Federaal minister Muylle, bevoegd voor personen met een handicap, riep alle gemeentebesturen eerder dit jaar al op om de Europese gehandicaptenkaart te erkennen.

 

De stad Lier staat vandaag echter nog steeds niet op de lijst van ‘partners’ die de EDC-kaart erkennen. Op het Lierse grondgebied kan men vandaag met de EDC-kaart enkel terecht in het zwembad De Waterperels van de groep LAGO, die deze kaart in al hun zwembaden erkent.

 

Dat we als stad Lier hier aan de zijlijn blijven staan en onze schouders niet mee onder dit mooie project zetten, is wat Vlaams Belang betreft géén optie. Vlaams Belang Lier zal aanstaande maandag  tijdens de gemeenteraad dan ook aan het college vragen om hier zo snel mogelijk werk van te maken, zodat personen met een handicap deze kaart in de toekomst ook in onze stad ten volle zullen kunnen gebruiken.

 

Bart Verhoeven

Fractievoorzitter VB Lier