Vlaams Belang zet Pallietertunnel te koop

VLAAMS BELANG ZET PALLIETERTUNNEL TE KOOP

22/03/2021

Vlaams Belang zet Pallietertunnel te koop

 

Op zondag 17 april 2016 werd de Pallietertunnel, aan het kruispunt van de Lierse Ring (R16) en de Mechelsesteenweg (N14) in gebruik genomen. Minder dan twee jaar na de opening van de tunnel stelde het Agentschap Wegen en Verkeer waterinsijpeling vast aan de tunnelwanden. Het injecteren van de wanden met een waterafstotend middel, leverde niet het gewenste resultaat op. In 2019 voerde een aannemer dan bijkomende injecties uit en plaatste de aannemer afvoergoten langs de tunnelwanden.


Het is sindsdien ongezien hoe vaak de tunnel afgesloten moet worden voor zogenaamde ‘onderhoudswerken’. Wat die ‘onderhoudswerken’ inhouden, geeft het AWV niet mee, maar dat er een probleem is met de constructie van de tunnel is duidelijk.


In februari van dit jaar diende de tunnel tot tweemaal toe afgesloten te worden omdat er water in de tunnel stond. Nochtans was de tunnel pas in januari dicht geweest voor, alweer, onderhoudswerken. Ook deze week (22 t/m 26 maart) gaat de tunnel gedurende vijf dagen telkens voor acht uur dicht. Opnieuw onderhoudswerken.

 

Liers Vlaams Belang voorzitter Bart Verhoeven: “Vandaag voeren mandatarissen en militanten van Vlaams Belang actie aan de Pallietertunnel om te wijzen op de gebrekkige constructie ervan en om antwoorden te krijgen op onze vragen hieromtrent. Wij eisen duidelijkheid over wat er juist mis is met deze tunnel, wie hier de verantwoordelijkheid in draagt en tenslotte wie voor de veelvuldige sluitingen opdraait. De tunnel is de naam Pallieter in ieder geval niet waardig, we geven hem vandaag dan ook een nieuwe naam die meer toepasselijk is, namelijk ‘De Badkuip’. Vlaams Belang plaatst de tunnel ook symbolisch te koop aan, wegens onbruikbaar bij regenweer.”


“Volgende maandag zal de Vlaams Belang fractie schepen van mobiliteit Wollants (N-VA) hierover interpelleren tijdens de gemeenteraad. Wij willen duidelijkheid krijgen i.v.m. de waterproblematiek in de tunnel en een verklaring voor de vele onderhoudsbeurten. Dit is geen tunnel van de jaren zestig, dit is een bouwwerk van 2016 en maar een knoopsgat groot. De kwaliteit van de Pallietertunnel lijkt echter meer op die van de Brusselse tunnels uit de jaren vijftig, zestig en zeventig, dan op een hedendaagse constructie waarbij gebruik gemaakt wordt van de materialen en kennis van vandaag. In het bestuursakkoord zegt het stadsbestuur dat het meer water in Lier zal brengen. Dat punt is dan alvast uitgevoerd, al mag ik hopen dat N-VA en Open VLD daar iets anders mee bedoelden.”  besluit Vlaams Belang gemeenteraadslid Walter Marien.