Vlaamse kracht!

Dat is de slogan waarmee het Vlaams Belang naar de verkiezingen van 10 juni trekt. De slogan ‘Vlaamse kracht’ wordt afgebeeld met een leeuwenkop, waardoor het campagnebeeld Vlaams zelfvertrouwen en assertiviteit uitstraalt. “Het Vlaams Belang is de Vlaamse kracht die vandaag en zeker na 10 juni nodig zal zijn,” zei partijvoorzitter Frank Vanhecke vanmiddag tijdens de voorstelling van de campagne.

Inhoudelijke campagne

Frank Vanhecke, Filip Dewinter en Gerolf Annemans stelden dat de traditionele partijen – en dus ook heel wat media – van 10 juni een kanseliersverkiezing proberen te maken. Alsof het alleen zou gaan om wie er de volgende eerste minister wordt – Verhofstadt of Leterme. De ‘Vlaamse kracht’-campagne maakt duidelijk waarover het wél gaat: een beter bestuur voor Vlaanderen. Dat beter bestuur kan er niet komen met wat gemorrel in de marge en een zoveelste Belgische staatshervorming, maar wel met een Vlaamse staatsvórming. Tegenover de dictaten van almachtige Parti Socialiste en hun Vlaamse collaborateurs staat het Vlaams Belang, met een écht toekomstplan voor Vlaanderen.

Op 10 juni staan de Vlaamse ‘één pot nat’-partijen tegenover de Vlaams-nationale oppositiepartij. Enkel een stem voor het Vlaams Belang kan het verschil maken. Onze partij kiest daarom opnieuw voor een inhoudelijke campagne met als belangrijkste thema’s de Vlaamse onafhankelijkheid, een harde aanpak van de criminaliteit, een streng maar rechtvaardig vreemdelingenbeleid, aandacht voor het gezin, vrije meningsuiting en economische welvaart. Het verschil met de anderen? Gerolf Annemans zegt het zo: “Het Vlaams Belang is recht door zee, eerlijk en ongebonden. Wij hebben niks anders te bieden dan het toekomstprogramma van onze partij. Aan u de keuze om meer kracht te geven aan uw Vlaamse stem.”

Jan Mortelmans
1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...