Wegmarkeringen fietszone na 3 maanden al versleten

WEGMARKERINGEN FIETSZONE NA 3 MAANDEN AL VERSLETEN


13/01/2022

De wegmarkeringen die het Lierse stadsbestuur liet aanbrengen in verschillende straten om de fietszone aan te geven, blijken van eenzelfde miserabele kwaliteit te zijn als de straten die, onder de bevoegdheid van schepen Wollants (N-VA), heraangelegd worden.


Na amper drie maanden zien we o.a. in de Berlaarsestraat hoe er al stukken uit de markering weggesleten zijn. Met een prijskaartje van € 14.428,19 voor het aanbrengen van de markeringen, mag men toch verwachten dat deze enige tijd zouden meegaan.


Half afgesleten wegmarkeringen gaan niet enkel hun doel voorbij, maar geven bovendien een beeld van verloedering.


Voor Vlaams Belang Lier–Koningshooikt voldoet de kwaliteit van de wegmarkeringen alleszins niet aan wat men redelijkerwijs mag verwachten. Vlaams Belang maant schepen Wollants (N-VA) dan ook aan om de beschadigde wegmarkeringen, op kosten van de aannemer, te laten vernieuwen.


Opnieuw blijkt, zoals Vlaams Belang dit al meermaals aankaartte in de gemeenteraad, dat aannemers enkel op basis van de laagste prijs selecteren geen goede zaak is en garant staat voor meerwerk (met de nodige hinder) achteraf.

 

Bart Verhoeven

Fractievoorzitter

Vlaams Belang Lier-Koningshooikt