Winkelplezier in Lier (maar niet altijd)


De start van de soldenperiode bracht begin deze maand veel volk op de been. Vooral de grote handelszaken aan de Ring en de Antwerpsesteenweg zorgden afgelopen weekend voor een pak verkeersdrukte.

Het parkeerterrein van de winkels aan de Boomlaarstraat stond op een gegeven moment zo vol dat er geen enkele auto meer bij kon (zie bijlage). Resultaat: alle verkeer slibde dicht en het drukke kruispunt met de Ring raakte ei zo na geblokkeerd. Levensgevaarlijke toestanden.

Maar ook in de Antwerpsestraat was het uit de doppen kijken. Lijnbussen reden er rakelings langs tientallen koopjesjagers en vooral de hoge frequentie waarmee het openbaar vervoer doorheen de smalle Antwerpsestraat reed, maakte dat er van ontspannen en veilig winkelen soms weinig overbleef.

Nochtans, zo schrijft de N-VA in hun verkiezingsprogramma, ‘dient het busverkeer doorheen het centrum zoveel mogelijk te worden vermeden om de verkeersdruk te verlichten’. Het moet zijn dat de drukst bezochte winkelstraat niet bij het centrum hoort. Werk aan de winkel dus.

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...