Winkels verdwijnen massaal uit Lier en leegstand neemt verder toe

Tussen 2014 en mei 2016 verdwenen er maar liefst 12 handelszaken in het centrum van Lier. Ook het aantal leegstaande winkelpanden breidde in die periode verder uit van 64 naar 68.

Dat betekent met andere woorden dat de leegstand van winkels in Lier in anderhalf jaar tijd met maar liefst 16 panden toenam. Voor deze cijfers kan het stadsbestuur enkel in eigen boezem kijken. Het zijn de resultaten van het eigen (wan)beleid.

Ondanks de verontrustende cijfers, en hoewel alle inwoners en bezoekers dagelijks met de opvallende leegstand worden geconfronteerd, blijven N-VA en Open VLD het licht van de zon ontkennen. Vanuit hun ivoren toren aan de Dungelhoeff blijft het stadsbestuur, met N-VA schepen van economie Lucien Herijgers op kop, excuses zoeken en hardnekkig ontkennen dat er een probleem is.

De excuses zijn echter op.

Het is de dwingende taak van de meerderheid om oplossingen te bieden aan dit probleem, dat ze al veel te lang liet aanslepen. Als de meerderheid dat niet doet, als ze dat niet wil of wellicht niet kan, is ze niet bekwaam om onze stad te besturen.

Vlaams Belang Lier – Koningshooikt heeft, met het onlangs voorgestelde ‘Handelsplan 20-18’, constructieve voorstellen gedaan om deze problematiek aan te pakken. Hoog tijd voor N-VA en Open VLD om er iets mee te doen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...